Aino Venna

Olen säveltäjä ja muusikko Aino Venna. Metsä on minulle, samoin kuin varmaan aika monelle suomalaiselle, paikka minne mielii säännöllisesti. Siellä tämmöinen levottoman ajan ihmispolo saa vähän eri tavalla happea ja olo rauhoittuu kuin itsestään.

Metsän kaltaisten varaventiilien tulisi olla lähellä ihmisiä, niin että ne ovat saavutettavissa jalan tai vähintään pyörällä. Luulen, että aika monella lähiympäristöön muodostuu, sen osin arkisenkin luonteen takia, vahva suhde. Pienistä yksityiskohdista voi seurata monia asioita aina vuodenaikojen vaihtelusta ja vuosien kulumisesta ympäristön suurempiin rakenteellisiin muutoksiin. Jotta näiden muutosten keskellä pysyisi tasapaino, olisi tärkeää, että osa metsästä pysyy koskemattomana. Se on myös metsien monimuotoisuuden säilyttämisen takia elintärkeää.

Oma lähimetsäni on Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue. Sen rannat, metsät ja pellot muodostavat yhdessä huiman tilkkutäkkimäisen kokonaisuuden. Kaupungin läheisyys tekee alueesta vielä erityisen kiehtovan, kun saa nähdä miten metsä kietoo urbaanit elementit itseensä ja nielaisee ne toisinaan kokonaan!
Tukijaimg