Kesäyöretki Rauvolanlahden lähimetsiin

Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri (Vasp) järjestää lähimetsäretken Rauvolanlahden ja Vaarniemen ympäristöön tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 9.-10. kesäkuuta.

Tuttu luontokohde voi näyttää yöllä aivan erilaiselta kuin päivällä. Öisellä retkellä on mahdollisuus havaita muun muassa yölaulajalintuja, metsäkauriita, lepakoita, kiiltomatoja ja muita hämäräaktiivisia eläimiä, joita ei päiväsaikaan välttämättä ollenkaan pääse kohtaamaan.

Retkelle lähdetään klo 23 Uittamolta, Katariinanlaakson luontopolun alkupäästä, Föli-bussien nro 9 ja 18 päätepysäkin paikkeilta. Samaan paikkaan palataan joitakin tunteja myöhemmin puolenyön jälkeen. Osanottajien kannattaa pukea päälle sään mukaiset vaatteet ja maastokelpoiset jalkineet sekä ottaa mukaan tasku- tai otsalamppu (käytetään tarvittaessa), omat eväät ja luonnonharrastusvälineitä (esim. lintukiikarit, määritysoppaita, muistiinpanovälineet) fiiliksen mukaan.

Retki on suunnattu pääasiassa nuorille (noin 15-30v). Se on osallistumismaksuton ja avoin kaikille luonnonharrastuksesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

Osallistumalla tälle retkelle on helppo suorittaa Luonto-Liiton luonnonharrastusmerkki Pihkan Yöretki-tehtävä. Tutustu Pihkaan ja ilmoittaudu suorittajaksi osoitteessa luontoliitto.fi/pihka, niin voit ryhtyä oitis tekemään merkkiä!

Tämä retki on myös osa Luonto-Liiton valtakunnallista Lähimetsät haltuun! -kampanjaa, jolla nostetaan esiin lähimetsien tärkeyttä luonnon monimuotoisuudelle ja ihmisten hyvinvoinnille sekä kannustetaan ihmisiä viettämään enemmän aikaa metsässä. Lue lisää kampanjasta osoitteessa lahimetsat.fi.

Lisätiedot retkestä: Silja Aalto, sisu.aalto [ät] gmail.com